Preveliki broj automobila

Od ponedjeljka u krugu varaždinske bolnice umjesto kaosa - strogi režim parkiranja

Objavljeno: 09.02.2016. 17:01

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 07:47

Foto: Arhiva

Od ponedjeljka 15. veljače unutar kompleksa kojeg obuhvaća Opća bolnica Varaždin na snazi će biti nova regulacija prometa i parkiranja osobnih vozila korisnika medicinskih usluga ove ustanove...

Naime, konačnom uvođenju strogog režima parkiranja u bolničkom presudili su problemi radi kojih hitna pomoć nije uspijevala doći do svojih odredišta ili pak pravovremeno izaći iz bolničkog kompleksa, doznajemo od Mladena Smoljanca, sanacijski upravitelja Opće bolnice Varaždin.

- Osim spomenutog problema, privatni automobili nerijetko su blokirali požarne putove koji u svakom trenutku moraju biti prohodni. Preveliki broj vozila u krugu bolnice dovodio je do devastacije zelenih površina i raznošenja blata na sve strane. Sada je tome napokon kraj – kazao je Smoljanec.

Dodao je kako je novi režim parkiranja i naplate Opća bolnica tehnički besprijekorno riješila u suradnji s Crtoradom.

- Iako u bolničkom krugu postoji 320 označenih parkirnih mjesta, tijekom dana povremeno je u njega ušlo 700-tinjak vozila! Takva situacija uznemiravala je pacijente koji trebaju mir i od 15. veljače u bolnički krug moći će uči maksimalno 300 vozila jer je 20 parkirnih mjesta oduzeto zbog radova na dijalizi interne – pojasnio je Tomo Ježovita, direktor Crtorada, od kojeg doznajemo da će na ulazu u bolnicu biti postavljen svjetlosni displej s točnim podacima o broju slobodnih parkirnih mjesta.

Sve će nadzirati automatski sustav, a samo iznimno moći će portir ili zaposlenik Crtorada u kompleks dozvoliti ulaz i 'prekobrojnim' vozilima.

- S osobnim vozilima u bolnički krug će se ulaziti od 0 do 24 sata, uz uvjet da postoji slobodno parkirno mjesto. Prvi sat parkiranja više nije besplatan, već se od 6 ujutro do 22 sata noću,  svakih 60 minuta pariranja naplaćivati 5 kuna – pojasnio je Smoljanec.

Spomenute mjere trebale bi od ponedjeljka riješiti sve probleme s prometovanjem u bolničkom krugu, pa i one koji su onemogućavali redovitu dostavu robe koja je nužna za normalno funkcioniranje ove zdravstvene ustanove.      

Komentari