Od srijede počinju upisi na I. godinu na Fakultetu organizacije i informatike

Objavljeno: 17.07.2012. 12:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Od srijede (18. srpanj) do 25. srpnja na Fakultetu organizacije i informatike vršit će se upisi u prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog studija Informacijski/Poslovni sustavi, sveučilišnog preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva te stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju.

Upisna kvota za sveučilišni preddiplomski studij „Informacijski/Poslovni sustavi“ iznosi ukupno 280 studenata, a za zajednički preddiplomski sveučilišni studij „Ekonomika poduzetništva“ 150 studenata.

Na diplomske studije informatike (smjerovi „Informacijsko i programsko inženjerstvo“, „Baze podataka i baze znanja“, „Organizacija poslovnih sustava“ i „Informatika u obrazovanju“) prima se 220 studenata, a na diplomski studij „Ekonomika poduzetništva“ njih 85.

Ukupan broj studenata koji se mogu upisati na stručni preddiplomski studij PITUP je 260 studenata u svim centrima (Varaždin, Sisak, Križevci, Zabok).

Natječaj za upis u prvu godinu sveučilišnog diplomskog studija informatike i sveučilišnog diplomskog studija ekonomika poduzetništva bit će raspisan tijekom srpnja, a upisi će se obavljati u rujnu 2012.

Važno je napomenuti kako je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu jedina sastavnica Sveučilišta u Zagrebu koja je prošla vrednovanja Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i čija diploma vrijedi u Europskoj uniji bez potrebe za nostrifikacijom.

AZVO je tijekom 2011. godine proveo dva postupka vrednovanja Fakulteta - postupak reakreditacije FOI-a i postupak vanjske neovisne periodične prosudbe sustava kvalitete FOI-a, te su rezultati pokazali da FOI zadovoljava sve europske kriterije kvalitete koji vrijede u visokoj izobrazbi.

Komentari