Zaklada Grada Ivanca

Odobrene potpore građanima i obiteljima u potrebi u Ivancu

Objavljeno: 04.01.2024. 17:49

Zadnja izmjena: 04.01.2024. 17:52

Članovi Zaklade Grada Ivanca, pod predsjedanjem Mladenke Ravenski na sjednici su razmotrili deset novih pristiglih zamolbi za pomoć i potporu te su, uz ostalo, odobrili pomoć obitelji samohranog oca s dvoje djece, od kojih je jedno bilo podvrgnuto višestrukim operacijama.

Kako su izvijestili iz Grada Ivanca, i ovoga puta Zaklada je pojedinim građanima koji žive u vrlo teškim prilikama odobrila jednokratne novčane pomoći za određene potrebe, dok su nekima odobrene višemjesečne novčane potpore za kupnju namirnica u najbližim trgovinama, uz napomenu da one isključuju nabavu alkohola i cigareta.

Tako je odobrena pomoć obitelji samohranog oca s dvoje djece, od kojih je jedno bilo podvrgnuto višestrukim operacijama, dok je za dvoje djece u jednoj drugoj obitelji produljeno financiranje određenih terapija. Nisu, pak, odobrene potpore u par slučajeva, kod kojih je uvid u imovinsko stanje pokazao da osobe koje su se Zakladi javile za pomoć raspolažu primanjima daleko iznad prosjeka Grada Ivanca i RH.

Iz Zaklade još ističu da je dojam kako se iz sjednice u sjednicu pojavljuju sve kompleksniji zahtjevi i problematika. Pritom dio zamolbi zahtijeva konzultaciju s liječnikom kao i koordinaciju sa Zavodom za socijalni rad Ivanec, dijelom zato što se korisnici potpora Zavoda sa zamolbama za pomoć javljaju i Zakladi, a dijelom zato što u pojedinim slučajevima građanima u potrebi zajedno pomažu i Zaklada i Zavod.
 

Komentari