odlične vijesti

Općina Bednja dobila 561 tisuću eura za nastavak projekta "Zaželi"

Objavljeno: 08.03.2024. 18:09

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 18:09

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli 126.138.000,00 eura bespovratnih sredstava u okviru projekta "Zaželi - prevencija institucionalizacije". Među odabranim projektima je i onaj Općine Bednja.

Radi se o projektu "Zaželi - Potpora i podrška" za koji je Ministarstvo odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 561 tisuću eura. Načelnik Damir Poljak naglasio je kako je svrha projekta pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom s područja općina Bednja i Vinica.

- Nakon potpisivanja ugovora zaposlit će se devet osoba koje će brinuti o minimalno 54 korisnika u Općini Bednja i dvije osobe koje će brinuti o minimalno 12 korisnika u Općini Vinica. Ukupno će se zaposliti 11 osoba za 66 korisnika - izjavio je Poljak.

Poljak je zahvalio Vladi RH i resornom ministarstvu na osiguranju sredstava zahvaljujući kojima će se zaposliti 11 osoba, ali i pružiti adekvatna skrb za starije osobe kojima je potrebna ovakav vid pomoći.

- Time se izravno doprinosi povećanju socijalne inkluzije, kvalitete života te prevenciji institucionalizacije spomenutih osoba - zaključio je načelnik Poljak. Vrijeme trajanja projekta je 36 mjeseci.

Komentari