upoznavanje sa radom stožera

Održana obuka članova stožera civilne zaštite grada Lepoglave te općina Bednja i Klenovnik

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2018. 18:45

Zadnja izmjena: 21.01.2018. 18:48

Područni ured Varaždin Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Lepoglavi je proveo obuku članova Stožera civilne zaštite grada Lepoglave te općina Bednja i Klenovnik. Cilj obuke je bio upoznavanje i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u radu stožera civilne zaštite koji kao operativna snaga civilne zaštite za slučaj katastrofe ili velike nesreće upravlja kriznim događajima na razini lokalne samouprave.

Stožer civilne zaštite stručno je, operativno i koordinacijsko tijelo za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama.

- Kao načelniku Stožera civilne zaštite grada Lepoglave drago mi je vidjeti da su članovi našeg stožera iskusni spasitelji svatko u svojoj domeni što ulijeva dodatnu sigurnost nama laicima u obavljanju ovog odgovornog posla – kazao je zamjenik gradonačelnika, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

Sustav zaštite i spašavanja je oblik pripremanja i sudjelovanja sudionika zaštite i spašavanja u reagiranju na katastrofe i veće nesreće, te ustrojavanja, pripremanja i sudjelovanja operativnih snaga zaštite i spašavanja u prevenciji, pripravnosti, reagiranju na katastrofe i otklanjanju mogućih uzroka i posljedica katastrofa.

Komentari