Održana 2. sjednica lepoglavskog Gradskog vijeća

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.08.2013. 12:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Lepoglave i izbora Željka Šoštarića za predsjednika, u četvrtak, 1. kolovoza održana je 2. radna sjednica Vijeća.

Na aktualnom satu, uz ostala vijećnička pitanja, Roberta Dukarića (HDZ) zanimalo u kojoj je fazi sanacija klizišta u Višnjici i posebice u Zalužju. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač objasnio je da se trenutno radi na sanaciji klizišta kod Križanca. S obzirom da je to županijska cesta, u dogovoru s direktorom ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim odlučeno je da je tehnički najbolje i najisplativije rješenje za Grad da se ta prometnica okolno pomakne što je već i učinjeno. Sad se čeka da ŽUC nastavi s asfaltiranjem te dionice koja je trenutno prohodna.  

Predsjednik vijeća Željko Šoštarić (HSS) upitao je zamjenika gradonačelnika o donacijama koje Grad transferira TKIC-u te zašto se za tri mjeseca TKIC-u isplatilo 260.000 kuna, kao i zašto ta sredstva ne ulaze pod redovite djelatnosti. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač izjavio je da u dogovoru s pravnicima i državnom revizijom odlučeno da se financiranje TKIC-a vrši projektno, a ne više procesno te se tako gradu dostavljaju projekti po kojima TKIC ostvaruje prihode u koje su uključeni troškovi provođenja aktivnosti, manifestacija te troškovi hladnog pogona. Na to je predsjednik Vijeća najavio štednju po tom pitanju jer smatraju da se za potrebe TKIC-a izdvaja previše sredstava.

Vijećnika Roberta Mačeka (HDZ) zabrinuli su prigovori građana o lošem održavanju groblja na gradskom području od strane IVKOM-a te je pozvao komunalnog redara da obiđe teren. Zamjenik gradonačelnika napomenuo je da su informirani o lošem tretiranju korova na grobljima te čekaju sastanak s predstavnicima IVKOM-a kako bi čim prije riješili taj problem.

Prema dnevnom redu, slijedila su izvješća o radu Gradske knjižnice, Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave i Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, koja su vijećnici jednoglasno usvojili.

Također, oformilo se Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Lepoglave, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, novi sastav Stožera zaštite i spašavanja Grada Lepoglave, kao i Zapovjedništva civilne zaštite Grada Lepoglave.

Komentari