Općina Gornji Kneginec

Održana 92. sjednica Skupštine DVD Kneginec Gornji

Objavljeno: 10.02.2016. 12:10

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 07:12

Foto: Općina Gornji Kneginec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kneginec Gornji održalo je 06. veljače 2016. godine 92. redovnu sjednicu Skupštine u društvenom domu u Gornjem Knegincu.

Na sjednici su uz 56 članova Društva prisustvovali i predstavnici 8. vatrogasnih društava, članovi udruga, te gosti i uzvanici među kojima su bili načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić, predsjednik VZVŽ Nedeljko Vukalović, član Predsjedništva VZVŽ Zdravko Jagec, predsjednik MO Gornji Kneginec Mladen Vugrinec i drugi. Prisutne je pozdravio predsjednik Društva Davorin Cvek i zahvalio gostima što su se odazvali pozivu i time uveličali godišnju Skupštinu.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine podnesena su izvješća o radu i financijsko materijalnom poslovanju Društva u 2015. godini. Tako se između ostalog moglo čuti da su članovi vatrogasne postrojbe obavili 27 vatrogasnih intervencija te 23 druge aktivnosti, bogato je bilo preventivno djelovanje, natjecateljska desetina sudjelovala je na 6 natjecanja dok su ukupno članovi društva odradili 441 aktivnost i utrošili više od 4000 radnih sati. Izvješća za 2015. godinu su usvojena jednoglasno te je potom predložen i prihvaćen plan rada i financijski plan za 2016. godinu iz kojeg izdvajamo: osposobljavanje operativnih članova, nabava moderne vatrogasne opreme, pripreme za izgradnju Vatrogasnog centra Kneginec te nabava novog navalnog vatrogasnog vozila.

U daljnjem tijeku sjednice uručene su spomenice za 20 i 10 godina vjernosti društvu, uvjerenja o završenom osposobljavanju te je uručena zahvalnica najaktivnijem članu u 2015. godini. Na kraju sjednice gosti su čestitali društvu na njegovom uspješnom radu, a između ostalih skupu se obratio i općinski načelnik Goran Kaniški koji se zahvalio društvu na velikom broju aktivnosti i na pomoći koju članovi društva pružaju pri organizaciji brojnih događanja u Općini Gornji Kneginec.

Pri samom kraju sjednice Skupštine upućena je zahvala društva svima onima koji su doprinijeli radu DVD-a Kneginec Gornji, a osobito načelniku i Općini Gornji Kneginec koja izdašno financira vatrogastvo.

Komentari