u nedeljancu

Održana godišnja sjednica skupštine Kud-a Vidovec

Objavljeno: 09.03.2020. 19:49

Zadnja izmjena: 10.03.2020. 08:36

U subotu je u Društvenom domu u Nedeljancu održana godišnja sjednica skupštine Kud-a Vidovec. Nakon pozdravne riječi predsjednika Tome Svačka, izbora zapisničara i verifikacijske komisije, tajnica Ines Pavleković podnjela je izvješće o radu Kud-a za 2019. godinu.

Kud „Vidovec“ 2019. godinu obilježio je kroz 24 nastupa i gostovanja i uspješan je organizator manifestacija od velikog značaja u općini Vidovec i šire. Kroz djelovanje na očuvanju kulturne baštine, vidovečke narodne nošnje i tradicionalnih običaja vidovečkog kraja te kroz očuvanje tradicionalne pjesme i plesa na području općine, ali i van nje čuvaju se stari običaji od zaborava i promiče se nasljeđe svoga kraja. Osvrnula se i na četiri manifestacije u organizaciji Kud-a, a to su Fašnjička povorka, Jurjevski krijesovi, Zeljarijada i Božićna priredba. 

Posebno je izrazila zadovoljstvo što su nakon teške godine bez tamburaške sekcije protekle godine pokrenuli školu tambure i dosad u tamburaškoj sekciji broje 24 nova člana te je posebno zahvalila voditelju tamburaške sekcije sekcije Damiru Mumleku na rezultatima. Istaknula je i nedavno objavljene rezultate Ministarstva kulture gdje im je za projekat Nabavke tamburaških instrumenata odobreno 15.000,00 kn, a za Jurjevske krijesove 7.000,00 kn. 

Prezentirana su i financijska izvješća i planovi za 2020., a nakon prihvaćanja izvješća predsjednik društva Tomo Svačko prezentirao je planove rada za 2020. U 2020. godini planira se 28 nastupa.- Želim svim članovima puno uspjeha u ovoj godini i zahvaljujem voditeljima sekcija Zdenki Knapić, Tihomiru Kukuliću i Damiru Mumleku, svim članovima, njihovim roditeljima, Općini Vidovec, sponzorima i svima ostalima koji na bilo koji način daju podršku radu društva - zaključio je.

 

Komentari