Održana je sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije

Objavljeno: 22.11.2012. 10:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U prostorijama Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu održana je 5. sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, kojoj su prisustvovali predsjednici općinskih i gradskih Vijeća za prevenciju, načelnici policijskih postaja, kao i predstavnici institucija s područja Varaždinske županije uključeni u rad Vijeća.

Sjednicu je uz pozdravne riječi otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije koji je podsjetio kako je cilj Vijeća da putem preventivnih aktivnosti u svakoj pojedinoj sredini utječe na smanjenje kriminaliteta kao i svih oblika devijantnog ponašanja, a što treba rezultirati povećanjem osjećaja sigurnosti, te podizanjem ukupne kvaliteta života na određenom području.

Načelnik varaždinske Policijske uprave Darko Jurčec iznio je rezultate rada varaždinske Policije u proteklih 10 mjeseci te istaknuo kako nema neriješenih teških kaznenih djela. Također, pohvalio je i smanjenje broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba unazad godinu dana, no još uvijek svemu prethodno navedenom razlog su brzina i alkohol.

Predstavnici općinskih i gradskih Vijeća za prevenciju predstavili su ukratko svoje aktivnosti vezane za prevenciju te generalno pohvalili svoju suradnju s Policijom i Vatrogascima, kao i Županijskom upravom za ceste te Hrvatskim cestama, koji daju značajni doprinos na poboljšanju stanja sigurnosti na cestama.

S time se složio i voditelj ispostave Hrvatskih cesta u Varaždinu Stjepan Marković koji je pojasnio kako navedene tvrtke zajedno surađuju na modernizaciji cesta, a da bi se osiguralo sigurno odvijanje prometa i smanjenje prometnih nesreća.

Okupljeni su potom sudjelovali u raspravi gdje su iznijeti problemi pojedine sredine, a vezane za požare, prodaju i konzumaciju alkohola na javnim mjestima, kao i ostalih opijata. 

Komentari