Održana posljednja ovogodišnja sjednica vidovečkog Općinskog vijeća

Objavljeno: 24.12.2013. 07:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Jučer je održana posljednja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća općine Vidovec na kojoj su vijećnici, između ostalog, donijeli i odluke o osnivanju Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma, kao i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Vidovec.

Vijećnici su također donijeli odluku prema kojoj se ukopi na vidovečkom groblju više neće obavljati nedjeljom, praznikom i u dane blagdana.

- Ova odluka stupa na snagu 1. siječnja. Posljednjih nekoliko godina uložili smo puno u održavanje i opremu groblja, nabavljena je hladnjača, opremili smo mrtvačnicu novom opremom i namještajem, a uložit ćemo i u izgradnju nadstrešnice. Sad imamo uvjete da ne moramo održavati ukope nedjeljama i praznicima - rekao je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić.

Odlukom Općinskog vijeća KUD-u Vidovec na korištenje su dane prostorije Društvenog doma Nedeljanec. Radi se o dvorani u prizemlju i prostoriji na katu.

- KUD Vidovec dvoranu je dobio na korištenje u terminu dva puta tjedno, a dodijelili smo im i prostoriju na katu koja je bila namijenjena za Udrugu obrtnika koja, nažalost, već 3 godine ne funkcionira. Tu prostoriju smo im dodijelili za smještaj instrumenata i narodnih nošnji - pojasnio je Hranić, dodavši kako prostorije Društvenog doma u Nedeljancu ostaju na korištenje i ostalim udrugama.

Novoosnovanoj Udruzi branitelja i veterana Domovinskog rata općine Vidovec na korištenje su ustupljene prostorije u sklopu dvorane u prizemlju općinske zgrade.

Detaljnije o ovim i drugim odlukama Općinskog vijeća općine Vidovec, kao i projektima koje Općina planira prijaviti na europske fondove, čitajte u sljedećem broju Tjednika eVaraždin, koji izlazi u petak, 27. prosinca.

Komentari