Održana prva sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova V. Toplica

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.03.2014. 14:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Dragutin Kliček

U četvrtak, 13. ožujka, u Varaždinskim Toplicama, održana je prva sjednica gradskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Sjednici je, osim članova Povjerenstva, prisustvovala i gradonačelnica Goranka Štefanić. U pozdravnoj riječi istaknula je kako vjeruje da će ovo Povjerenstvo odlično surađivati s Gradskim vijećem i građanima te na taj način pomoći u podizanju svijesti o temi ravnopravnosti spolova.

Predsjednica povjerenstva Daria Sakač prisutne je upoznala s programom rada te je on na ovoj sjednici i usvojen jednoglasno. U Programu rada za 2014. godinu istaknute su dužnosti i zadaće povjerenstva koje će obavljati tijekom godine, a o čemu će na kraju godine biti obaviješteno i Gradsko vijeće.

Osim obilježavanja važnih datuma, poput Svjetskog dana zdravlja i Dana žena, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organizirat će javne tribine, okrugle stolove i akcije u cilju edukacije javnosti o temi ravnopravnosti spolova. Dio akcija provodit će se u suradnji s mjesnim odborima, kao i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Prva od aktivnosti Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Varaždinske Toplice bit će obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja.

Komentari