Održana skupština Turističke zajednice Varaždinske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.03.2014. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Varaždinska županija

Na sjednici Skupštine Turističke zajednice Varaždinske županije, članovi Skupštine raspravljali su o izvještajima Turističke zajednice za 2013. godinu.

Prihvaćen je Izvještaj o radu Turističkog vijeća za 2013. godinu, Izvještaj Nadzornog odbora za 2013. godinu te Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2013. godinu.

Skupštinarima su također bile iznesene aktivnosti i projekti koje je Turistička zajednica Varaždinske županije realizirala u 2013. godini. Kako je ovom prilikom istaknuto, kontinuirano se radilo na daljnjem razvoju selektivnih oblika turizma i poboljšanju kvalitete turističke ponude, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.

Postavljena je signalizacija za Bike&Bed smještaj na Dravskoj biciklističkoj ruti, postavljeni su samoposlužni servisni stupovi za bicikle na određeni lokacijama uz trasu, trasirana je ruta za novu biciklističku stazu "Od dvorca do dvorca" koja će se povezati u mrežu biciklističkih ruta Varaždinske županije, postavljena je smeđa signalizacija za subjekte na području općine Maruševec te su izmijenjene table dobrodošlice na ulazima u županije sukladno odrednicama novog brenda Varaždinske županije.

U protekloj godini posebno se ističe projekt brendiranja Varaždinske županije, a koji je čak predstavljen i u Europskom parlamentu kao primjer dobre prakse. Navedenim brendiranjem utvrđuje se i ističe identitet Varaždinske županije grafičkim simbolom, amblemom, zvukom, slikom, florističkim simbolima i događajima. U sklopu brendiranja izrađena je cijela paleta izražajnih sredstava i postupaka brendiranja, a što je izraženo u knjizi krojenja brenda Varaždinske županije "Leteći vremeplov". Ujedno je i izdana knjiga "Let iznad vremena", stožerna knjiga koja prezentira Varaždinsku županiju u cjelokupnom njezinom identitetu sa kulturnim i prirodnim znamenitostima.

Turistička zajednica bila je prisutna na niz turističkih sajmova i posebnih prezentacija, a ugostila je brojne novinare na studijskim putovanjima. U javnosti su posebno zapaženi članci Daily Mirrora i New York Timesa. Turistička zajednica je bila suorganizator i posebnih edukacija za turistički sektor, a organiziran je i forum sa agencijom Touristar TV.

Odrađene su aktivnosti u sklopu projekta "Volim Hrvatsku", a koji uključuje interni natječaj za djecu dječjih vrtića i osnovnih škola, akciju Čovjek-ključ uspjeha i Europska destinacija izvrsnosti-EDEN. Uz navedene aktivnosti, Turistički ured obavljao je i niz zakonski definiranih zadaća kao što su oglašavanja sa javnim i privatnim sektorom, koordinacija turističkih ureda na području županija, te ostale aktivnosti inicirane od Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.

Komentari