mali plivači

Općina Trnovec B. financirala školu plivanja za učenike trećih razreda osnovne škole

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.05.2019. 08:13

Zadnja izmjena: 09.05.2019. 08:17

Učenici trećih razreda Osnovne škole Trnovec uspješno su završili školu plivanja koja se održavala na varaždinskim Gradskim bazenima. Kao i svake godine dosad, financijska sredstva za školu plivanja osigurala je Općina Trnovec Bartolovečki, a diplome je malim plivačima uručio načelnik Zvonko Šamec.

Kako je tom prilikom rekao načelnik, ovo je četvrta godina kontinuirane općinske potpore školi plivanja za učenike, a za 41 dijete osigurano je ukupno 7.380 kuna. - Djeca su zadovoljna, svi rado sudjeluju, stoga mi je drago što im Općina to može omogućiti. To ćemo svakako i dalje podržavati, u suradnji s našim osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu - rekao je načelnik Šamec koji je učenicima čestitao na uspješno završenoj obuci u plivanju.

Neki su učenici stekli dodatna iskustva u pravilnom izvođenju tehnika plivanja dok je za druge to značilo stjecanje osnovnih vještina plivanja.-Djeca su se ozbiljno primili posla, većina njih je ovladala tim početničkim tehnikama plivanja, stoga su i dobili diplome plivača, a ima tu i nekoliko učenika koji će morati još malo poraditi na svojoj vještini. Obećali su da će to i napraviti, jer shvaćaju da je to zaista disciplina koja čuva njihov život i njihovo zdravlje - kazala je ravnateljica Osnovne škole Trnovec Radmila Sačić.

Podsjetimo da su ovogodišnju školu plivanja već ranije završili i učenici 3. razreda Osnovne škole Šemovec, njih 25. Općina Trnovec Bartolovečki za njihovu je obuku osigurala 4.500 kuna.

Komentari