pozitivne odluke

Općina Trnovec Bartolovečki za udruge i sportske udruge osigurala 135 tisuća eura

Objavljeno: 17.06.2023. 08:57

Zadnja izmjena: 17.06.2023. 09:00

Općina Trnovec Bartolovečki ove je godine za udruge civilnog društva i sportske udruge osigurala u proračunu 135 tisuća eura, odnosno više od milijuna kuna za njihove aktivnosti.

Kada je riječ o samim udrugama civilnog društva za njih devet izdvojeno je 45 tisuća eura.

- Zadovoljstvo nam je što naše udruge čuvaju tradiciju i njeguju naše običaje, običaje ovog kraja. To su udruge koje nas predstavljaju na području cijele naše županije i šire. Osim spomenutih 45 tisuća eura, Općina udrugama osigurava prostore za rad, ali i sredstva za plaćanje režijskih troškova - pojasnila je Vitković.

Radi se o devet udruga: Udruga žena Trnovečko srce, Udruga žena Cvijet Šemovec, Udruga umirovljenika, Lovačko društvo Kobac Bartolovec, Športsko društvo Bartolovec, Športsko-ekološka udruga Zamlaka, Udruga branitelja i Sportska udruga Kopakabana te Agro udruga!

Sredstva za sportaše

Osim za udruge civilnog društva, Općina je u svom proračunu osigurala i sredstva za rad sportaša.

- Imamo osnovanu Zajednicu sportskih udruga u kojoj imamo šest klubova, dvije udruge i sportaše pojedince. Za cjelokupan rad s mladima dodijelili smo Zajednici iznos od 90 tisuća eura. Smatramo da je ovo značajan iznos i da je vjerojatno u prosjeku najveći iznos koliko neka općina ili grad izdvaja za svoje sportaše - naglasila je načelnica. No, to nisu jedina sredstva koja se izdvajaju za sport.

Naime, Općina dodatno financira sve materijalne troškove te vodi brigu o objektima koje koriste sportski klubovi. Osim toga, tu su i ulaganja kroz kapitalne investicije u nogometna igrališta te sve ostale sportske objekte na području općine.

Komentari