Općina Vidovec uređuje groblje u Radovanu

Piše: IT/eVarazdin

Objavljeno: 01.08.2015. 08:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Općina Vidovec

Kako bi se dostojanstveno uredila posljednja počivališta pokojnika, Općina Vidovec prošle je godine potpisala sporazum o sufinanciranju uređenja groblja i parkirališta oko groblja u Radovanu.

Radovi će se početi izvoditi ove godine, temeljem tripartitnog sporazuma između Grada Ivanca, komunalne tvrtke Ivkom i Općine Vidovec, iz čijih se pojedinih naselja (Tužno) pokojnici ukapaju na groblju u Radovanu.

U skladu s postotkom korištenja groblja, spomenute jedinice lokalne samouprave kroz naredno trogodišnje razdoblje, od 2015. do 2017. godine, zajedno će financirati uređenje groblja i asfaltiranje parkirališta. Javnu nabavu provela je komunalna tvrtka Ivkom, a kao najpovoljniji ponuditelj javila se Niskogradnja Huđek. Tvrtka Ivkom će građevinski i hortikulturno urediti groblje u Radovanu te asfaltirati parkirališta, a potrebna novčana sredstva osigurat će se u proračunima jedinica lokalne samouprave.

Kao prvi korak uređenja groblja u Radovanu predviđeno je asfaltiranje 1.125 četvornih metara parkirališta, vrijednosti 122.300 kuna a zatim slijedi uređenje samog groblja. Općina Vidovec će za uređenje groblja i parkirališta oko groblja u Radovanu iz Općinskog proračuna izdvojiti 90.000 kuna.

Komentari