općina petrijanec

Općini Petrijanec 650 tisuća eura za dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju dječjeg vrtića

Objavljeno: 15.08.2023. 09:50

Zadnja izmjena: 15.08.2023. 09:50

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisao je ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića.

Na Poziv prijavljena je dogradnja postojećeg dječjeg vrtića "Bambi" Petrijanec kojom je predviđena dogradnja još četiri nova boravka. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nadležno tijelo u postupku odabira projekta u okviru predmetnog Poziva, pozitivno je ocijenilo projektnu prijavu Općine Petrijanec te je 2. prosinca 2022. godine Općina primila Oduku o financiranju. Dogradnja vrtića procijenjena je na  650 tisuća eura što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Projekti moraju završiti najkasnije do 30. lipnja 2026. godine.

- Iznimno mi je drago te sam sretan i ponosan što su nam i u ovoj godini odobreni milijuni za projekte na našem području. Dogradnja i opremanje vrtića je bitan projekt koji smo uspješno prijavili krajem prošle godine i za njega ostvarili bespovratnu potporu. U zadnjih četiri godine dva puta ćemo nadograditi dječji vrtić uz sufinanciranje i to nije slučajno, iza toga stoji veliko iskustvo i znanje. Drago mi je da državne institucije prepoznaju kvalitetu naših projekata. Očekujem da će u proljeće 2024. godine krenuti toliko željena dogradnja a time i povećanje kapaciteta vrtića jer potrebe za time itekako ima - rekao je, između ostalog, načelnik Općine Željko Posavec.

Komentari