Osigurano zemljište za izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi

Objavljeno: 01.02.2015. 12:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/lepoglava vatrogasno zemljiste

U gradskoj vijećnici u Lepoglavi potpisani su kupoprodajni ugovori između Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava i vlasnika parcela na kojima bi se trebao izgraditi vatrogasni centar u Lepoglavi.

Time su napokon riješeni imovinsko - pravni odnosi i stvoreni uvjeti za početak izrade projektne dokumentacije potrebne za prijavu projekta izgradnje vatrogasnog centra na natječaje fondova resornih ministarstava i Europske unije.

Sredstva za kupnju potrebnog zemljišta osigurao je Grad Lepoglava, koji je DVD-u Lepoglava doznačio 427 tisuća kuna namijenjenih za kapitalna ulaganja u vatrogastvo na gradskom području.

- Kada je riječ organizacijama civilnog društva, jedan od prioriteta Grada Lepoglave je vatrogastvo, dok je jedna od značajnijih investicija usmjerena razvoju vatrogastva na gradskom području upravo izgradnja vatrogasnog centra. Potpisivanjem ugovora o prodaji zemljišta i sređivanjem imovinsko - pravnih odnosa, odrađena je prva faza u realizaciji tog projekta. Već ranije izrađeno je idejno rješenje budućeg vatrogasnog centra. Nakon kupnje zemljišta, s DVD-om Lepoglava pokrenut ćemo izradu glavnog projekta i dobivanje građevinske dozvole, a potom projekt kandidirati prema resornim ministarstvima, odnosno fondovima Europske unije – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je sa svojim zamjenikom - Hrvojem Kovačem, te predstavnicima DVD-a Lepoglava na čelu s predsjednikom Damirom Fundom, nazočio potpisivanju ugovora.

- S obzirom na iskustvo Grada Lepoglave u realizaciji projekata, ne sumnjam da ćemo i ovaj projekt dobro pripremiti i odraditi. Postavili smo jasne ciljeve, imamo podršku i razumijevanje građana i gradskih vijećnika te stručnu pomoć Projektno – razvojnog ureda i zaposlenih u gradskoj upravi – zaključio je Škavrić i istaknuo kako je riječ o projektu vrijednom između četiri i pet milijuna kuna. Izgradnjom centra lepoglavski vatrogasci dobit će adekvatan prostor za smještaj vatrogasne opreme – prije svega vatrogasnih vozila, prostor za radi i izobrazbu novih vatrogasaca te dodatnu obuku vatrogasnih snaga.

- Potpisivanje ugovora zadnji je korak u rješavanju imovinsko - pravnih odnosa, a prvi u pripremi projektne dokumentacije neophodne za prijavu projekta na natječaje. Nadamo se da ćemo taj posao odraditi do sredine ove godine – istaknuo je Damir Funda, predsjednik DVD-a Lepoglava.

{gallery}lepoglava vatrogasno zemljiste{/gallery}

Komentari