evo detalja

Ovi pobjednici smotri s područja Ivanca nastupit će na Županijskoj razglednici u Ludbregu

Objavljeno: 20.01.2024. 13:37

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 13:37

Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca i KUD Salinovec će, kao pobjednici županijskih smotri kulturno-umjetničkog stvaralaštva u svojim kategorijama, ove nedjelje, 21. siječnja, nastupiti na manifestaciji 6. županijska razglednica koja će se održati u Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu.

Komedijaši će na smotri nastupiti prvi te izvesti predstavu Ljubavi pod krinkom, kojom su lani pobijedili na 13. županijskoj smotri kazališnih amatera i plasirali se na 63. državni festival dramskih amatera u Vodicama. Zaplesat će i KUD Salinovec, koji je 2023. bio pobjednik Županijske smotre izvornog folklora, a kojom se plasirao na državnu smotru u Županji.

Osim njih nastupit će i drugi KUD-ovi i sastavi koji su u svojim kategorijama bili najbolji i to: Tamburaški sastav i ženska vokalna skupina KUD-a Mak iz Trnovca, Tamburaški sastav KUD-a Klaruš Maruševec, Limena glazba Bednja, Vokalni sastav Acapella KUD-a Zavičaj iz Sračinca, ŽVS Pajdašice KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega te Varaždinski folklorni ansambl. Ovu smotru kulturno-umjetničkog stvaralaštva najboljih KUD-ova i sastava organizira Kulturno-umjetnička udruga Varaždinske županije.

Komentari