TREĆI PORAZ U NIZU

Perković: "Odigrali smo, nažalost lošu utakmicu, ali nema mjesta nikakvom alarmu."

Objavljeno: 03.08.2019. 22:31

Zadnja izmjena: 03.08.2019. 22:53

Borimir Perković, trener Varaždina nije našao opravdanja za svoje igrače u porazu proitv Istre 1961 u Puli od 3:1, ali se nada da će biti bolji već u sljedećem susretu.

- Nažalost ne mogu ništa dobro reći za svoje igrače, odnosno za ono što smo pokazali u 90 minuta, rekao je nakon utakmice Borimir Perković. -  Način na koji smo primili golove, reakcije kod tih golova, reakcije u elementarnim stvarima u obrani, u primanju lopte, pripreme za centaršut, sve je bilo ispod svakog nivoa i nažalost to je razlog da je utakmica završila ovakvim rezultatom. U drugom poluvremenu smo bili nešto bolji u napadu i u situacijama koje smo izradili meni se činilo da se nešto može izdogađati. Ali tako se ne može šutirati, tako se ne može reagirati. Odigrali smo, nažalost lošu utakmicu. U jednom trenutko nakon što je bilo 2:1 možda se moglo dogoditi da zabijemo gol, pa da utakmica ode u drugom smjeru, ali mislim da to ne bi bilo zasluženo. U svakom slučaju Istra je danas bila bolja ekipa od nas u svakom elementu nogometne igre i zasluženo je došla do pobjede, zaključio je Perković.

Jedan od stožernih igrača Varaždina, Dario Jertec zamijeljen je na samom početku drugog poluvremena, što je iznenadilo ali i zabrinulo varaždinske ljubitelje nogometa.

- Dario je imao problema kroz tjedan s obzirom na njegove godine i iskustvo dogovor je bio da proba, vjerujuć da može igrati. Pred kraj poluvremena vidio sam da ne može pratiti ritam, da ne može igrati fazu obrane tako sam ga u polvremenu ostavio kako se nešto još gore nebi dogodilo, objasnio je Perkvoić.

"Nema govora o nikakvom alarmu" 

Puno grešaka varaždinskih igrača u fazi obrane, puštajući pulske napadače, pogotovo strijelca tri gola Maria Ćužea, da  slobodno ordiniraju po šesnaestercu nisu puno zabrinule varaždinskog trenera. Kao ni situacije u napadu gdje su linije bile nepovezane uz puno pogrešnih dodavanja.

- Po mom mišljenju ne treba i nije niti bilzu za neki alarm. Tek je početak prvenstva, svjestan sam i ja i vjerujem i ljudi u klubu da znaju u kakvoj smo situaciji. Vidjeli ste danas način na koji smo izgledali. Znam da ovi igrači mogu bolje i vjerujem da će to pokazati već u sljedećoj utakmici. Nema govora o nikakvom alarmu.

Komentari