Pet novih i opremljenih vozila za varaždinsku Hitnu pomoć

Objavljeno: 15.01.2012. 16:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Varaždinska županija

Nakon što joj je u Zagrebu ministar zdravlja Rajko Ostojić svečano uručio ključeve pet potpuno opremljenih vozila za hitnu medicinsku službu, zamjenica župana Varaždinske županije Blanka Glavica Ječmenica ključeve vozila je predala Domu zdravlja Varaždinske županije.

Predstavnicima 12 županija, među kojima su bile zamjenica župana Varaždinske županije Blanka Glavica Ječmenica i pročelnica upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac, ministar zdravlja zdravlja Rajko Ostojić svečano je uručio ključeve 50 novih vozila hitne medicinske pomoći.

Ministar Ostojić je pritom naglasio kako je najvažnija brza intervencija, stručnost i učinkovitost medicinskog osoblja - medicinskih sestara, tehničara i liječnika, te dobra organiziranost sustava kako bi djelatnici hitne mogli pružiti pomoć za 4,5 milijuna hrvatskih građana i 11 milijuna turista koji godišnje posjete Hrvatsku, u roku od 15 minuta u urbanih sredinama te unutar 30 minuta u ruralnim područjima.

Nakon povratka u Varaždin, zamjenica župana Blanka Glavica Ječmenica je ključeve novih vozila predala ravnatelju Doma zdravlja Varaždinske županije Ivanu Crnkoviću, ističući pritom kako ova vozila izrazito puno znače, ne samo za stanovnike Varaždinske županije kojima će Hitna pomoć još brže i kvalitetnije priskočiti u pomoć, već i za novi Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije koji će proraditi kroz nekoliko mjeseci.

U sklopu "Projekta unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu" Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, naručeno je i isporučeno ukupno 128 novih vozila hitne pomoći. Vozila su opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom, a njihova ukupna vrijednost iznosi 50 milijuna kuna.

Komentari