STK VARAŽDIN

FOTO: Petra Petek nakon povijesnog osvajanja duple krune: "Više volim igrati za ekipu nego pojedinačno!"

Objavljeno: 03.03.2019. 21:45

Zadnja izmjena: 03.03.2019. 22:08

Foto: Damir Ivančić

Varaždinska stolnotenisačica Petra Petek obranila je duplu krunu na Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu. Osvojila je naslov prvakinje pojedinačno i u paru s klupskom suigračicom Ivanom Balobabić. Ovaj iznimni sportski rezultat ostvarila je na netom završenom PH u LifeClass termama Sveti Martin.

Petra je također i članica hrvatske ženske stolnoteniske reprezentacije i zasigurno je jedna od najboljih varaždinskih sportašica u proteklih nekoliko godina. Ovu sezonu nije započela najbolje i jedino su njezini najvjerniji navijači očekivali medalje na PH.

- Iskreno prije početka prvenstva nisam imala ovakva očekivanja, izjavila je Petra Petek nakon podjele pehara. -  Na početku sezone imala sam ozljedu koljena, palo mi je samopouzdanje i nikako se nisam mogla vratiti u pravu formu. Još uvijek se borim s tim. Nisam dovoljno fizički spremna ali ovaj turnir je jako dobro odigran u glavi. Bila sam odlično mentalno spremna. Da mi je netko na početku ponudio dva zlata odmah bi potpisala, priznala je Petra.

U matičnom klubu, STK Varaždin jako su ponosni na Petru Petek ali također i na Ivanu Malobabić, a rezultati im daju za pravo da klupske ambicije podignu još jednu stepenicu više.

Svi sudionici bili su zadovoljni organizacijom prvenstva, koju potpisuje drugi varaždinski stolnoteniski klub STK Starr.

- Organizacija ovog prvenstva je uz onaj u Varaždinu jedna od najboljih. Prijašnjih godina smo stalno bili u Zagrebu, sad smo se konačno maknuli izvan Zagreba. Za mene je ova dvorana odlična za stolni tenis i u njoj se jako dobro osjećam, pohvalila je Petra i domaćina LifeClass terme Sveti Martin.

Nakon dodjele pehara i čestitki sa svih strana pljuštala su razna pitanja, a jedno od zaniljivijih bilo je da li više voli igrati u paru ili pojedinačno.

- Iskreno u paru, izjavila je Petra. - Volim igrati više za ekipu nego pojedinačno ali na kraju s ova dva zlata mogu biti samo ponosna.

Komentari