Plaće naših gradonačelnika: Habuš radi za 16, Hrenić za 11 tisuća kuna, a ostali...

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 08.01.2014. 11:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Iznosi plaća gradonačelnika gradova Varaždinske županije građanima su vidljivi na internetskoj stranici sukobinteresa.hr, na kojoj su objavljene njihove imovinske kartice.

U imovinskoj kartici gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša tako stoji da je iznos njegove mjesečne neto plaće 16 tisuća 192 kune, te da dužnost obnaša profesionalno. Isto kao i gradonačelnik Grada Novog Marofa Darko Hrenić, koji radi za mjesečnu neto plaću u iznosu od 11 tisuća 183 kune.

Svi ostali, gradonačelnica Varaždinskih Toplica te gradonačelnici Grada Lepoglave, Ivanca i Ludbrega, dužnost obnašaju kao volonteri. To, međutim, ne znači da taj posao rade potpuno besplatno!

Nikakvu naknadu za obnašanje dužnosti gradonačelnika ne primaju Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, i Milorad Batinić kao gradonačelnik Ivanca. Međutim, oni svoju mjesečnu plaću zarađuju kao dužnosnici u Hrvatskom Saboru.

Njihovi kolege, s druge strane, Goranka Štefanić, gradonačelnica Varaždinskih Toplica, i Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave, volontiraju uz mjesečnu naknadu od 5 tisuća 926 kuna, odnosno 4 tisuće 782 kune.

Komentari