Počela Fabijanska osmina u župi sv. Fabijana i Sebastijana

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 21.01.2014. 12:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu u ponedjeljak je počela tradicionalna Fabijanska osmina, koja je ove godine posvećena obitelji.

Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je 20. siječnja, na blagdan sv. Fabijana i Sebastijana, koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi Dobrog Pastira, a isti dan u toj varaždinskoj župi počela je tradicionalna Fabijanska osmina s duhovnim programom.

U osam dana o toj temi govore svećenici, laici, bibličari, liječnici i drugi stručnjaci koji su uključeni u problematiku obitelji. Danas će o temi „Biblijski temelji obitelji“ govoriti dr. fra Darko Tepert; u srijedu će vlč. Đuro Zrakić okupljenim vjernicima govoriti o temi „Kako rastava braka utječe na zdravlje čovjeka – obitelji, društva i države“, a u četvrtak je predavanje dr. Mirjane Radan o temi „Neplodnost obitelji – tragedija ili prilika“.

U petak će vlč. mr. Anđelko Košćak govoriti u duhovnosti u obitelji, a u subotu 25. siječnja sestre Milosrdnice priređuju scenski prikaz „Odlučiti se“! Prečasni Blaž Horvat o temi „Sakrament braka (obitelj) i euharistijski sakrament“ izlagat će u nedjelju.

Duhovni program bit će zaključen u ponedjeljak temom „Tjelesnost obitelji - poziv na ljubav“ o kojoj će govoriti dr. Petar Krešimir Hodžić.

Dio navedenih programskih tema bit će izrečen kroz propovijedi, a dio izvan, odnosno prije ili poslije misa koje u crkvi Dobrog Pastira počinju u 18 sati.

Komentari