Ulica Ivana Gundulića

Počela rekonstrukcija 'Dućanske ulice', evo kada se očekuje kraj radova

Objavljeno: 04.09.2023. 13:16

Zadnja izmjena: 04.09.2023. 14:23

Skidanjem dotrajalih i ispucanih ploča pneumatskim bušilicama danas su počeli radovi na rekonstrukciji Ulice Ivana Gundulića, popularne varaždinske "Dućanske ulice".

Radove su počeli djelatnici Vodogradnje, a nakon njih dolaze i radnici ostalih komunalnih poduzeća. Naime, predviđeno je da se umjesto ploča koje su stavljene krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća stave kvalitetne kamene ploče debljine 8 centimetara, slične onima koje su postavljena na Trgu kralja Tomislava. Prije postavljanja novih ploča, radnici Elektre, Termoplina i Varkoma izmijenit će kompletnu komunalnu infrastrukturu struje, plina i vodovoda. 

Kako se planira, ploče će se prvo skinuti na samo 2/3 ulice kako bi 1/3 ulica, pojas širine oko 2 metra,  ostala slobodna za pješake, dok bi se prema trgovinama, odnosno poslovnim prostorima stavljali privremeni mostovi, odnosno prijelazi. Ukoliko dozvole vremenski uvjeti te dinamika izmjene komunalne infrastrukture, radovi bi trebali biti završeni najkasnije do Nove godine.

- Dućanska ulica jedna je od najstarijih i najprepoznatljivijih te pješački najprometnijih ulica u Varaždinu. Dotrajale i ispucane ploče, kao i kanal za odvodnju oborinskih voda, unatoč brojnim popravcima i sanacijama postale su neprikladne za prolazak pješaka dostavnih, te komunalnih  vozila.  Izvođači radova mole građane i vlasnike te korisnike poslovnih prostora za strpljenje kako bi radovi protekli u najboljem redu i bili završeni u što kraćem roku, a Dućanska ulica zasluženo zasjala u novom svjetlu - navode iz Grada.

Komentari