Podijeljeni paketi za korisnike iz evidencije GDCK Ivanec

Objavljeno: 22.12.2013. 16:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Zahvaljujući sredstvima prikupljenima u akciji "Solidarnost na djelu 2013." i donaciji Hrvatskog Crvenog križa, za korisnike Gradskog društva Crvenog križa Ivanec osigurano je 94 prehrambeno-higijenskih paketa.

Iz sredstava solidarnosti 2013. godine kupljene su namirnice za 73 prehrambena paketa i za 25 malih dječjih paketića, dok je ostatak paketa doniran iz Hrvatskog Crvenog križa. Pomoć je podijeljena socijalno-ugroženim obiteljima s područja gradova Ivanec i Lepoglave te općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.  

Podjelom je obuhvaćeno 27 obitelji s područja općine Bednja, 9 obitelji iz općine Klenovnik, 11 obitelji iz općine Maruševec, 10 obitelji iz općine Donja Voća, 21 obitelj iz grada Ivanca te 16 obitelji s područja grada Lepoglave.

U paketima se nalazi brašno, šećer, ulje, sol, krušne mrvice, riža, haše, tjestenina, gotova juha, kava, pašteta, mesni narezak, marmelada, čaj, keksi, a za obitelji s djecom u paketu je i 2 kg deterdženta. Za obitelji s djecom u sastavu paketića za svako dijete našli su se sirup, štapići, bomboni, čokolada i druge grickalice.

U podjeli prehrambeno-higijenskih paketa članovima GDCK-a Ivanec pomagali su volonteri Vjekoslav Žirovec, Josip Polančec, Stjepan Bahun, Zlatko Barbir, Valerija Brlek, Antun Herceg i Danijela Stančić.

Korisnici obuhvaćeni podjelom su socijalno ugroženi pojedinci i obitelji – korisnici pomoći za uzdržavanje CZSS Ivanec koji udovoljavaju i ostalim otežavajućim okolnostima (stariji od 65 godina života, bolesni, višečlane obitelji, jednoroditeljske obitelji), ali i samci/obitelji koji su se našli u položaju trenutačne materijalne ugroženosti, a koji udovoljavaju prihodovnom cenzusu prema Programu humanitarne pomoći GDCK Ivanec.

Komentari