Podijeljeni poklon paketi caritasa župe Sv. Josipa

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.01.2013. 10:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Skyscrapercity.com

Župni caritas župe Sv. Josipa u Varaždinu, predvođen župnikom Ivanom Žmegač i voditeljicom župnog caritasa Anicom Turković, podijelili su poklon pakete potrebitim župljanima župe Sv. Josipa prigodom božićnih blagdana 2012. godine.

Volonterke župnog caritasa izrađuju ručne radove i razne nakite koje prodaju na sv. misama na tri nedjelje prije Božića, te tim sredstvima kupuju poklon pakete za potrebite župljane, koji zbog bolesti, invalidnosti, nezaposlenosti ili drugih razloga nemaju vlastita sredstva da si osiguraju najosnovnije namirnice za božićne blagdane. A svoje ručne radove poklanjaju i vrijedne župljanke, na čemu im je župa i više nego zahvalna.

Župnom Caritasu za nabavu poklon paketa pomogli su donacijama i Termoplin (Varaždin), Ideal Comerce (Crnković Varaždin), Konzum (Banfica, Varaždin) i drugi kojima je župa također vrlo zahvalna.

Tijekom godine, članice župnog Caritasa posjećuju stare i bolesne osobe s područja župe Sv. Josipa u Varaždinu, te se uključuju u sve aktivnosti u organizaciji biskupijskog caritasa.

Komentari