Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin

Pokrenuta inicijativa upisa učenika u obrtnička zanimanja

'Učenike koji završe školovanje za obrtnička zanimanja odmah čeka zaposlenje i solidna primanja', istaknuo je između ostaloga Vladimir Bais…
Objavljeno: 06.03.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 06.03.2023. 11:18

Kako bi potaknuli veće zanimanje djece za obrtnička zanimanja Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin će nizom aktivnosti nastojati promovirati obrtnička zanimanja pa će za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola i njihove roditelje organizirati predavanja i radionice na kojima će predstaviti brojne prednosti koje donosi školovanje za obrtnička zanimanja.

Na sastanku, na kojem su bili Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec, Rajko Solar, načelnik Općine Jalžabet, Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec, te Slađana Miočić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina, i Ivana Borovec, viša stručna suradnica za gospodarstvo i strateško planiranje Grada Varaždina, istaknuta je dobra suradnja Udruženja i jedinica lokalne samouprave, a posebno je naglašena važna uloga koju obrtnici imaju u gospodarskom razvoju jedinica lokalne samouprave u kojima posluje 1.886 obrtnika.

- Nakon što smo godinama imali pad interesa učenika za obrtnička zanimanja, posljednjih godina svjedočimo obrnutom trendu. Sve više učenika izabire školovanje upravo za obrtnička zanimanja, pa učenici koji žele upisati neka obrtnička zanimanja moraju imati veći prosjek ocjena nego za neke gimnazijske programe. Djeca koja upišu obrtnička zanimanja najvjerojatnije će dobiti i stipendiju, a nakon što završe školovanje čeka ih zaposlenje i solidna primanja - istaknuo je predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, Vladimir Bais.

Komentari