susret sa županom

Polaznici 22. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe u Županijskoj palači

Objavljeno: 25.10.2023. 08:03

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 08:03

Foto: Varaždinska županija

Polaznici 22. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe predvođeni voditeljem izobrazbe časničkim namjesnikom Sinišom Šurminom posjetili su Županijsku palaču u Varaždinu u kojoj ih je prigodnim riječima pozdravio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Gosti su osim susreta sa županom koji ih je upoznao sa projektima koje provodi županijska vlast razgledali i Centar za posjetitelje, te Skupštinsku dvoranu u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine.

Visoka dočasnička izobrazba četvrta je i najviša razina izobrazbe dočasnika i predstavlja integriranu izobrazbu na kojoj dolazi do transformacije dočasnika, koji svoja znanja i sposobnosti proširuju s taktičke na operativnu i strategijsku razinu. Svoje uporište temelji na ciljevima snaga, Hrvatskim vojnim normama, važećim standardima te NATO smjernicama i publikacijama. U sam nastavni plan i program ugrađena su iskustva iz dosadašnjeg školovanja dočasnika, iskustva i spoznaje sa školovanja, posjeta starim vojnim školama kao i iskustva iz Domovinskog rata i rada dočasnika u međunarodnom vojnom okruženju.

Dvadeset i drugi naraštaj pohađa 16 polaznika, od kojih je 11 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i 5 polaznika partnerskih zemalja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije te Slovenije. U pratnji polaznika bili su i časnički namjesnik Dalibor Škvarić, prvi dočasnik 2. OMB Pume kao i Robert Puja, županijski vijećnik ujedno i  predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Komentari