veliki projekt

POTPISAN UGOVOR U Vidovcu kreće izgradnja vrtića vrijednog više od 12 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.03.2019. 15:36

Zadnja izmjena: 21.03.2019. 16:18

Foto: Facebook

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i tvrtka Hidroing danas su potpisali ugovor o izgradnji dječjeg vrtića Vidovec koji bi trebao biti  površine 1200 m2 vrijedan 12,2 milijuna kuna s PDV-om.

Kamen temeljac će se položiti za tjedan dana, a rok izgradnje je godinu dana dok je kapacitet vrtića oko 120 djece. Kako je napomenuto na današnjem potpisivanju ugovora, ovo je vrlo važan projekt jer je Dječji vrtić “Škrinjica” smješten u općinskoj zgradi, a brojna djeca vidovečkog kraja idu u vrtiće u Varaždinu te drugim mjestima.

- Općina Vidovec za svu djecu smještaj sufinancira sa 650 kuna po djetetu. Novi vrtić gradit će se kod osnovne škole u Vidovcu, a omogućit će da sva djeca pohađaju istu ustanovu. Općina je dignula kredit za gradnju, na 13 godina, a dio od 1,2 milijuna kuna je već dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - rekao je načelnik Hranić i napomenuo kako je ovo jedan od najvećih vrtića koji se trenutno gradi u Hrvatskoj, ali i kako će doći do novih zapošljavanja.

 

 

 

Komentari