evo kako je bilo

Poznata harfistica provela glazbeni program u osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 08.11.2023. 07:59

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 07:59

U OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama profesorica harfe i poznata harfistica Tajana Vukelić Peić provela je glazbeni program 'Slušam, sudjelujem i uživam s harfom' u kojem su sudjelovali viši i niži razredi škole podijeljeni u tri skupine.

Osim što su učenici uživali u zvukovima male i velike harfe, slušali su zanimljivosti o povijesnom razvoju harfe, načinu na koji se harfa svira, dijelovima harfe i različitim vrstama harfe. Umjetnica je odsvirala i nekoliko poznatih kompozicija na harfi. Mlađi učenici imali su priliku i svirati na harfi poznate dječje pjesmice i ukrašavati svoje harfe na papiru dok su stariji učenici dobili zadatak izraditi model harfe od kartona.

Toplička škola već drugi put sudjeluje u programu 'Ruksak (pun) kulture' koji zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Cilj je programa senzibilizirati djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te omogućiti djeci i mladima pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Prošle godine učenici su sudjelovali u radionicama s područja vizualne umjetnosti.

Komentari