Preko Izraela do Njemačke: Roberto Punčec novi igrač Union Berlina

Objavljeno: 17.07.2012. 09:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Bivši kapetan NK Varaždina i mladi hrvatski reprezentativac Roberto Punčec (20) ovu će sezonu provesti na posudbi u njemačkom drugoligašu Unionu iz Berlina. U ugovoru o posudbi dogovorena je i mogućnost da Berlinčani trajno otkupe njegov ugovor.

Punčec je u prvu momčad NK Varaždina, tada još prvoligaša, promoviran 2008. godine kada je kao 17-godišnjak upisao svoj profesionalni debi u 1. HNL na utakmici protiv Hajduka.

U dresu varaždinskog prvoligaša proveo je tri sezone i odigrao ukupno 53 utakmice, a tadašnji trener Samir Toplak svojedobno ga je promovirao i u kapetana momčadi.

U ljeto prošle godine, u vrijeme kada je pritisak zbog lošeg financijskog stanja u varaždinskom prvoligašu bio na točci usijanja, Punčec je napustio klub zbog neisplaćenih plaća te se pridružio izraelskom Maccabiju iz Tel Aviva.

Za Izraelce je odigrao 16 utakmica u prvenstvu, a upisao je i dva nastupa u Kupu te pet nastupa u Europskoj ligi.

Varaždinac je u međuvremenu s hrvatskom U-19 reprezentacijom nastupio na Europskom prvenstvu, sa U-20 reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, a trenutno nastupa za U-21 repku.

- Punčec je mladi igrač ali ima već puno iskustva za svoju dob. Dobili smo talentiranog igrača koji ima još prostora za napredak. Jako smo sretni što nam se pružila prilika da ga dovedemo – poručili su iz Union Berlina.

I sam Punčec je naravno bio zadovoljan što mu se pružila prilika pristupiti klubu iz Njemačke.

- Nogomet je u Njemačkoj dobro organiziran, visoko profesionalan i kao takav savršen. Nakon što sam pogledao stadion i razgovarao sa trenerom Uweom Neuhausom postao sam svjestan da se nešto posebno stvara ovdje u Unionu i da i ja mogu biti dio toga. Veselim se treninzima s ekipom i siguran sam da ću ovdje brzo napredovati - poručio je Punčec za službene internet stranice svog novog kluba. 

Komentari