VETERANI

FOTO Prigodnim programom obilježene obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Dražena Šešeta i Ivice Cecelje

Objavljeno: 16.08.2020. 18:29

Zadnja izmjena: 16.08.2020. 18:34

U Margečanu i Gačicama održan je „5. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“, poginule hrvatskih branitelje iz Gačica i Završja, sahranjene na groblju u Margečanu.

Na groblju u Margečanu počast im je polaganjem aranžmana, paljenjem svijeća i molitvom odala delegacija sastavljena od predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika, među kojima su bili zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač, pripadnici udruge veterana 2. Gardijske brigade Grom i drugi.

Potom su uslijedili sportsko-rekreativni susreti u kojima je u belotu i elektroničkom pikadu sudjelovalo 30-ak natjecatelja.

Prvo mjesto u elektroničkom pikadu osvojila je obitelj Cecelja, drugo obitelj Šešet, a treće UDVDR Ogranak Ivanec, dok je najbolja u belotu bila ekipa DVD-a Gačice, drugo mjesto pripalo je UDVDR-u Ivanec, a treće Udruzi veterana 2. Gardijske brigade Grom.

Spomenimo kako je tijekom memorijala svoju numizmatičku zbirku izložio Martin Lukavski, član predsjedništva UDVDR Varaždinske županije i Organka Ivanec, te Ivanečkog kluba kolekcionara i ona je, kao i obično, izazvala velik interes nazočnih.

Organizatori su Dobrovoljno vatrogasno društvo Gačice, te ivanečki i novomarofski Ogranci Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a potporu daju obitelji Šešet i Cecelja, HVIDR-a Ivanec, udruga Veterana 2. Gardijske brigade Grom, Mjesni odbor i mještani Gačica, Varaždinska županija i drugi.

 

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. GBR Grom, a Ivica Cecelja četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., u završnim akcijama VRO Oluja, kao pripadnik 104. Brigade HV. 

Komentari