Prihvaćen i drugi aneks ugovora potpisan između grada i Biotehnološkog parka

Objavljeno: 15.11.2012. 14:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: eVarazdin.hr

Vijećnici su većinom glasova prihvatili i drugi aneks ugovora koji je 2005. godine potpisan između grada Varaždina i tvrtke Biotehnološki park. 
 
Vijećnici su očigledno bili vrlo izmoreni raspravom o odabiru tvrtke Univerzal, te se nisu javili ni za raspravu o drugom aneksu. 
 
Da nije izglasana odluka o Univerzalu, dovedeno bi bilo i pitanje ugovora s Biotehnološkim parkom. Aneksom smo sada dobili još dvije godine i krećemo iznova. U tome ćemo roku riješiti sve što nas je pritiskalo i sve u korist dobrobiti građana - rekao je gradonačelnik Goran Habuš prilikom izlaganja.  
 
- O drugom su aneksu raspravljali odbori i oni nemaju primjedbe na aneks ugovora - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet.  
 
Drugi je aneks ugovora morao biti sklopljen budući da ovih dana istječe sedmogodišnji rok u kojem je tvrtka Biotehnološki park Varaždin trebala uložiti 50 milijuna eura za razvoj i realizaciju istoimenog projekta u Brezju, i to na površini od gotovo 800 tisuća četvornih metara. 
 
Aneks ugovora, inače, sadrži i klauzulu o tajnosti.
 
- Ta je klauzula u aneksu isključivo zbog izvornog ugovora iz 2005. godine potpisanog između bivše vlasti i tvrtke, a koji je također sadržavao spornu klauzulu - neslužbeno smo doznali. 
 
No, premda je bilo govora da će vijećnici dobiti uvid u aneks ugovora i zatim potpisati izjavu kojom se obvezuju da neće otkriti što stoji u njemu, to se nije dogodilo. 

Komentari