obavijest

Prijave za Centre izvrsnosti Varaždinske županije počinju 6. rujna, u planu upis 970 učenika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.09.2021. 12:26

Zadnja izmjena: 03.09.2021. 12:28

Centri izvrsnosti Varaždinske županije u novoj školskoj godini  nastavljaju rad s nadarenim i visokomotiviranim učenicima osnovnih i srednjih škola.

U ukupno 11 centara izvrsnosti planira se upisati 970 polaznika, od kojih 620 iz osnovnih škola te 350 iz srednjih škola. Prijave učenika će biti organizirane online od 6. do 20. rujna 2021. godine, testiranje učenika predviđeno je od 27. rujna do 2. listopada, dok je početak rada Centara izvrsnosti 23. listopada.

Zaključeno je to na prošlotjednom radnom sastanku pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport te voditelja Europskog centra za darovite Hrvatska Miroslava Huđeka i njegovih suradnika s voditeljima centara izvrsnosti.

U novoj školskoj godini radit će 11 centara izvrsnosti: iz informatike, biologije, fizike, hrvatskog jezika, novih tehnologija, matematike, kemije, poduzetništva, komunikacija, likovne umjetnosti i nacionalne povijesti.

Učenici će se moći prijaviti i za programe robotike, šaha i astronomije. U području šaha i biologije spuštene su dobne granice, pa se tako na šah mogu prijaviti i učenici prvih, a za biologiju i učenici petih i šestih razreda osnovne škole.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije će dobiti digitalne brošure s opisima programa i kriterijima te link za online prijavu, a informacije o novoj školskoj godini u Centrima izvrsnosti učenici i njihovi roditelji moći će od ponedjeljka pronaći i na mrežnim stranicama škola.

Komentari