Do srijede srednjoškolci u školu idu besplatno

Objavljeno: 02.09.2011. 18:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Ilustracija

Učenici srednjih škola koji u školu moraju putovati autobusom ili vlakom od ponedjeljka u svojim školama mogu podći uvjerenja koja moraju predati autobusnom i željezničkom prijevozniku kako bi ostvarili pravo na subvencionirani prijevoz. To vrijedi za sve učenike s područja Varaždinske županije, osim za učenike s područja Varaždinskih Toplica i Ljubešćice. Do srijede će se svi učenici srednjih škola u školu moći voziti besplatno.

Podsjetimo, od ove školske godine učenici srednjih škola koji u školu putuju autobusom morat će plaćati 300 kuna mjesečno za mjesečnu kartu, a učenici koji u školu putuju vlakom 100 kuna mjesečno.

Ostatak do pune cijene mjesečne karte plaćat će Varaždinska županija i općine i gradovi na čijem području žive učenici.

Ugovor sa Varaždinskom županijom o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola potpisale su sve općine i gradovi osim općine Ljubešćica i grada Varaždinske Toplice no i te jedinice lokalne samouprave bi to trebalo učiniti uskoro.

Čelnici Ljubešćice i Varaždinskih Toplica čekaju naime odluke općinskog i gradskog vijeća koja bi se trebale sastati sredinom sljedećeg tjedna kako bi potpisali ugovore sa županijom.

Dodajmo ovome da će se svi učenici srednjih škola s područja Varaždinske županije do srijede u školu moći voziti besplatno, a od četvrtka će morati predočiti karte koje će im se izdavati na temelju uvjerenja koja mogu podići u školama.

Komentari