Princeza Ingrid Frankopan donirala Varaždinsku biskupiju

Objavljeno: 28.09.2012. 10:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak primio je u svom uredu u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu princezu Ingrid Frankopan te joj je tom prigodom zahvalio na najnovijoj donaciji Varaždinskoj biskupiji kojom je njezina hrvatska zaklada pomogla sakralnu djelatnost varaždinske katedrale u kojoj se svake godine održava niz koncerata u sklopu festivala Varaždinske barokne večeri. Donacija u iznosu od 7 tisuća eura pomoći će obnovi i uređenju katedrale, u kojoj se, uz liturgijske sadržaje, odvijaju i značajni događaji izvođenja sakralne glazbe. Donacija je uplaćena ovih dana u prigodi otvorenja 42. festivala barokne glazbe, čijim je sadržajima princeza Frankopan sa zadovoljstvom nazočila i ove godine.

Biskupa Mrzljaka tijekom prijema upoznala je sa životom svoje mnogobrojne obitelji, kojoj su osobito na srcu ljubav prema Hrvatskoj, Katoličkoj Crkvi i sakralnoj glazbi.

Biskup Mrzljak na kraju susreta pokazao je princezi Frankopan znamenitosti katedrale, njezino raskošno barokno unutarnje uređenje te najnovije skulpture na njezinom pročelju, istaknuvši kako mjesna Crkva nastoji brižno skrbiti o obnovi i uređenju “majke sviju crkava“ u biskupiji.

Princeza dr. sc. Ingrid Frankopan, švedska i hrvatska državljanka, stručnjakinja je za međunarodno pravo i osnivačica Zaklade “Frankopan“, a petero svoje djece odgojila je u duhu ljubavi prema Hrvatskoj te su školovani na najuglednijim engleskim učilištima.

- Obitelj Frankopan voli Hrvatsku i njene ljude i oduvijek je bila bliska Crkvi. Stoga nikada nećemo prestati činiti dobra djela i pomagati svojoj zemlji i Crkvi - istaknula je princeza Ingrid Frankopan prilikom posjeta Varaždinu.

Komentari