obavijest iz grada

Projektni ured Ivanec pomaže besplatno u prijavi za korištenje mjera za očuvanje radnih mjesta

Objavljeno: 25.03.2020. 12:13

Zadnja izmjena: 25.03.2020. 12:15

Grad Ivanec, preko Poslovne zone  Ivanec d.o.o. zajedno s Projektnim uredom za EU fondove  poziva sve poduzetnike čije je poslovanje pogođeno krizom da iskoriste dostupnu Vladinu mjeru za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima coronavirusom.

Mjeru mogu koristiti poduzetnici koji se  bave sljedećim djelatnostima:

  • pružanje smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića
  • prijevoza i skladištenja, radno - intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije - tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaj
  • poslodavci koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i drugi poslodavci koji mogu dokazati negativan  utjecaj posebnih okolnosti na svoje poslovanje.

Mjera se može iskoristiti putem podnošenja zahtjeva u kojem je  potrebno  jasno razložiti koji segment  poslovanja je pogođen nastalom krizom.

Subvencija se može iskoristiti za radnike u punom radnom vremenu, kao i za one na pola radnog vremena (o čemu ovisi i visina subvencije, a  ide do  3.250,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u punom radnom vremenu).

Više informacija o raspisanoj mjeri i načinu prijave poduzetnicima je dostupna na linku: http://mjere.hr/potpore-ocuvanje-radnih-mjesta-dokumentacija-obrasci/, na navedenom linku dostupni su i obrasci za prijavu te popis dokumentacije koju je potrebno priložiti.

Poduzetnici se pozivaju da se za sva specifična pitanja i nedoumice vezana uz prijavu svojeg poduzeća na raspisanu mjeru jave direktno Regionalnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu na sljedeće kontakte: Jelena Matejak i Nikolina Trojko na broj telefona 042/401 517. Preporuka je da svaki poslodavac samostalno  ispunjava zahtjev, jer  većina podataka koja se traži u obrascu spada pod osobne podatke zaposlenika koje štiti Zakon o zaštiti osobnih podataka.

No, ako poduzetnik  procijeni  da mu za popunjavanje obrasca u dijelu koji se odnosi na opis i projekciju financijskih podataka poslovanja (točka od 1. do 7.javnog poziva) treba savjet ili pomoć kod prijave, zaposlenici Poslovne zone/projektnog ureda stoje na raspolaganju -  besplatno.

Konzultanti Projektnog ureda, s obzirom na relevantno iskustvo stečeno iz prijava na različite natječaje, mjere i javne pozive, i u ovom će segmentu pomoći poduzetnicima da što lakše i brže u vremenu krize dođu do prijeko potrebnih subvencija i konkretne financijske pomoći. 

Rad Projektnog ureda je prilagođen uvjetima epidemije pa se savjetovanja odvijaju putem telefona ili maila. Iako financijska sredstva po navedenoj mjeri nisu ograničena, s obzirom na težinu i ozbiljnost situacije poželjno je reagirati promptno i iskoristiti dostupna sredstva.

Zahtjevi se mogu podnositi on line, ili poštom.

Projektni ured  priprema detaljan  vodič za korištenje prvog paketa Vladinih  mjera, usvojenih prošle srijede, koji će biti dostupan na webu Grada Ivanca i Poslovne zone Ivanec, a poduzetnicima će elektronskom poštom biti poslan na mail do kraja ovog tjedna, čim službeni pravilnici o korištenju budu u  primjeni.

Napominjemo da je Poslovna zona ovu obavijest poslala na adrese oko 1.500 poslovnih subjekata u našoj županiji, od čega oko 350 adresa ivanečkih poduzetnika.

Ukoliko netko od poduzetnika ovu obavijest nije dobio e-mailom, a želi biti u tijeku s  obavijestima i informacijama o pripremi i provedbi gospodarskih mjera - nacionalnih i lokalnih - o kojima ćemo redovito detaljno obavještavati, neka Projektnom uredu dostavi svoju e-mail adresu i naziv tvrtke kako bi bio uvršten u bazu podataka.

Za sva ostala pitanja i pomoć poduzetnici se mogu u Projektni ured za EU fondove javiti svakodnevno na email: [email protected]  ili radnim danom od 7-15 h na broj telefona: 042/645 – 482, 042/645-483, 042/645-484.

 

Komentari