Proslava Dana Lepoglave: Od 2. do 15. prosinca program za sve generacije

Objavljeno: 29.11.2014. 20:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Bogatim i raznovrsnim programom u Lepoglava će se od 2. do 15. prosinca obilježavati Dan grada Lepoglave.

Obilježavanje će početi u utorak 2. prosinca otvorenjem izložbe "Cvijet za ljepši grad" te predstavljanjem slikovnice "Čipkarice i zmaj – priča iz Lepoglave" autorice Marije Novak u lepoglavskom Domu kulture.

Dan kasnije u OŠ Izidora Poljaka u Višnjici bit će obilježeno 175 godina školstva te otvorena vertikalna podizna platforma za osobe s invaliditetom i teškoćama u kretanju.

U četvrtak, 4. prosinca, u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi održat će se sportsko natjecanje učenika osnovnih škola iz Lepoglave, Bednje, Višnjice, Kamenice, Podlehnika, Cirkulana, Videma, Zagreba i Slavonskog Šamca. Istog će dana u Domu kulture biti predstavljena fotomonografija "Lepoglava" autora Darka Gorenaka.

Učenici OŠ Antre Starčevića iz Lepoglave te mališani iz Dječjeg vrtića Lepoglava 5. će prosinca kiti bor kod Poslovnog centra u Lepoglavi. Tog će dana u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca biti predstavljena knjiga Marka Kornelija Glogovića i Polone Jurinić "Tragom Crne Gospe".

Ljubitelji malih životinja moći će u subotu 6. prosinca nazočiti otvorenju Izložbe malih životinja u lepoglavskoj Osnovnoj školi. Istog dana u Domu kulture djeca će moći pogledati predstavu za djecu Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina "Čarobnica Berta, Maks i mala Princeza". Djecu će posjetiti i Sveti Nikola s darovima. Na kraju sadržajem bogatog subotnjeg programa održat će se 6. festival zabavne glazbe – Lepoglava 2014.

U nedjelju 7. prosinca u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi na rasporedu je Nedjeljno popodne uz sport i zabavni program za gledatelje. U 17 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice u Marije služena će biti misa na kojoj će nastupiti Muški vokalni ansambl "Špansko". Na kraju nedjeljnog programa KUD Lepoglavski pušlek odigrat će u Domu kulture predstave "Oporuka" i "Čestitarenje".

Na sam Dan grada, 8. prosinca, gradski će dužnosnici posjetiti Dječji vrtić Lepoglava te kod Centralnog križa na lepoglavskom groblju položiti vijence za branitelje poginule u Domovinskom ratu. U crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije služit će se koncelebrirana misa koju će predvoditi varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak.

Centralni događaj bit će Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave na kojoj će se govriti o ostvarenom u gradu Lepoglavi u prošlom jednogodišnjem razdoblju te dodijeljena gradska priznanja zaslužnim građanima, ustanovama i tvrtkama.

U ponedjeljak 15. prosinca u Poduzetničkoj zoni Lepoglava u rad će biti puštena sunčana energana, jedna od najvećih takvih energana u Hrvatskoj.

Komentari