Proslavljen je Dan općine u Brezničkom Humu

Objavljeno: 13.11.2012. 13:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: www.varazdinska-zupanija.hr

Bogatim programom obilježen je Dan općine Breznički Hum te blagdan Sv. Martina biskupa, zaštitnika župe. Uz prigodni kulturno umjetnički program održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazoćili mnogi ugledni gosti.

Svečanoj sjednici su uz veliki broj gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja Varaždinske županije prisustvovali i saborski zastupnik Marijan Škvarić te zamjenici župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica i Milan Pavleković. Nakon pozdravnih riječi načelnika općine Zorana Hegedića, prisutnima se obratio i zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković.

- Ova općina je primjer kako se promišljenom i proaktivnom politikom može realizirati mnogo projekata i programa, pogotovo kada ostvarenje tih programa prijeđe i granice općine, županije, ali i države. U tom smislu, za pohvaliti je vaša suradnja s slovenskom općinom Krško s kojom provodite program Interkulturalnog partnerstva. Dokaz da dobro radite je i taj da vas je Europska unija, koja financira taj program, prepoznala - rekao je zamjenik župana te dodao kako će regionalna suradnja biti još važnija u europskim okvirima.

Nakon svečane sjednice gosti su se pridružili tradicionalnoj martinjskoj veselici te su uživali u nastupu popularnih Kavalira.

Komentari