Nakon predstavljanja prve hrvatske igre "Angels and the Dragon" koju je izradila I. OŠ Varaždin i koja je izazvala veliki interes javnosti, predstavljena je i druga, od ukupno šest igara koje će nastati u sklopu Erasmus projekta „Nauči me igrati“.

Učenici i učitelji uključeni u projekt u razdoblju od 31.3.2019.do 5.4.2019. zajedno s partnerima iz Španjolske, bili su gosti u OŠ Bistrica ob Sotli u Sloveniji. Iz I. OŠ Varaždin Sloveniju su posjetilie učiteljice Sonja Tušek - Podobnik, Adriana Držaić i Dušanka Narančić, te učenici Jana Jozić, Ana Strelec, Mia Kovačić, Andrija Zajec, Petar Carev i Dorijan Ferenec.

Za upoznavanje učenika s povijesti i geografijom Slovenije, slovenski partneri izradili su zanimljiva pitanja koristeći se društvenom igrom „Mundus“ koju su osmislili zagrebački srednjoškolci, a namijenjena je upravo za korištenje u edukativne svrhe. Riječ je o pametnoj društvenoj igri 21. stoljeća koja kombinira klasične društvene igre i pametne telefone. Kreatori igre imaju mogućnost kreirati različite vrste setova pitanja koji se mogu prilagoditi prostoru i vremenu - rekla je koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec.

Komentari

09.04.2019. 13:56h Zadnja izmjena: 09.04.2019. 13:59