Održana prva sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Objavljeno: 21.12.2013. 08:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U  Županijskoj palači u četvrtak 19. prosinca je održana prva sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Riječ je o savjetodavnom tijelu Županijske skupštine, čiji je cilj promicanje ravnopravnosti spolova i uvođenje načela ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini, te provedba Zakona i Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova, kao i svih ostalih strateških nacionalnih dokumenata iz područja ravnopravnosti spolova.

Dužnost predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova obnašat će doc. dr. sc. Nina Begičević-Ređep, dok će njena zamjenica biti Gordana Marsenić, a Povjerenstvo će se sastojati od ukupno petnaest članova.

Povjerenstvo će, pored provedbe provedba Zakona o ravnopravnosti spolova i Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova na županijskoj razini, donositi vlastite programe s ciljem promicanja ravnopravnosti spolova u Županiji u vidu edukacije građana, organizirati javne tribine, kampanje i okrugle stolove.

Na sjednici usvojen je Plan rada i aktivnosti Povjerenstva za 2014.  godinu, koji je detaljno opisao brojne aktivnosti, rok njihovog izvršenja, nositelje zadatka te zadužene članove Povjerenstva za operativno provođenja zadataka.

Komentari