jedinstveni kalendar

Prvu fotografiju Adventskog kalendara Županijske palače otkrio novinar Martin Lukavečki

Objavljeno: 02.12.2022. 08:48

Zadnja izmjena: 02.12.2022. 08:48

Ove godine je naglasak Adventskog kalendara na Županijskoj palači stavljen na turističke, gastronomske i kulturne znamenitosti županije, a prvu fotografiju otkrio je poznati varaždinski novinar i putopisac Martin Lukavečki.

Kao i prethodnih godina Županijska je palača i ove godine pretvorena u veliki, jedinstveni adventski kalendar. Zahvaljujući tome, građani Varaždina i mnogobrojni turisti će po šesti puta zaredom moći uživati u lijepim i atraktivnim fotografijama koje će se svakodnevno otkrivati  do Badnjaka. Martin Lukavečki je rekao kako mu je čast i zadovoljstvo otvoriti prvu fotografiju na ovako lijepome adventskom kalendaru.

- Ovaj prekrasan dravski motiv samo je djelić ljepote koju sam imao priliku vidjeti na mnogobrojnim snimanjima skitajući po Varaždinskoj županiji. Kamerom i perom zabilježio sam mjesta kao i ljude. I jedni i drugi pravi su dragulji našeg kraja. To sam pokušao prenijeti drugima putem svojih reportaža, a zatim i u mojoj knjizi putopisa "Oteto zaboravu - sjevernohrvatske putositnice" - rekao je Lukavečki.

'Bogatstvo i raskoš doživljaja'

Zamjenica Silvija Zagorec je dodala kako Županijska palača otkrivanjem prve fotografije postaje veliki i atraktivan adventski kalendar.

- Predivan adventski kalendar će nam predstaviti bogatstvo i raskoš jedinstvenih doživljaja turističke ponude županije, od atraktivnih lokacija, gastronomije pa sve do turističkih manifestacija. Obzirom da naša Županija  obiluje atraktivnim lokacijama, vrhunskom gastronomijom te velikim brojem kulturno-turističkih, sportskih te vjerskih manifestacija, mislim da će ove fotografije svojom ljepotom biti prava atrakcija - rekla je.

Fotografije koje su izložene na pročelju Županijske palače dio su arhive TZ-a Varaždinske županije, a autori fotografija su Siniša Sović, Dejan Henčić, Domagoj Sever, Berislava Picek, Krešo Đurić, Andrej Švoger, Matthew Nelson, Shimoda i Pointers produkcija.

Komentari