Ravnatelji srednjih škola o novim europskim projektima

Objavljeno: 23.11.2011. 17:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Po povlačenju novaca iz EU fondova, srednje škole Varaždinske županije u samom su hrvatskom vrhu. Projekte su završile ili završavaju Gospodarska, Srednja strukovna i Elektrostrojarska škola te Prva gimnazija, no na tome se neće stati.

Naime, stupanjem u članstvo Europskoj uniji, Hrvatskoj se otvaraju mogućnosti  korištenja kohezijskog i  strukturnih fondova, a količina novca ovisi o kvalitetno određenim ciljevima i prioritetima koji se određuju Operativnim programima.

Jednog takvog izradit će i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, a u razdoblju od 2014. - 2020. godine težište će biti na razvoju znanstvene izvrsnosti i inovacija, znanstveno-istraživačke i tehnološke infrastrukture s posebnim naglaskom na obrazovnu infrastrukturu, najavu opreme i edukaciju.

Ministarstvo je u tu svrhu raspisalo i poseban natječaj kojim žele objediniti sve potrebe, ideje i projekte u obrazovanju. S tim su natječajem na današnjem kolegiju upoznati i ravnatelji svih srednjih škola u vlasništvu Varaždinske županije. Oni će svoje projekte, od izgradnje novih školskih prostora  i praktikuma do rekonstrukcije i obnove postojećih, prijaviti na natječaj koji je otvoren do kraja ove godine.

Ocjenjivački odbor Ministarstva sastavit će potom Indikativnu listu projekata koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Ne sumnjamo da ćete opet biti uspješni. Mi u Varaždinskoj županiji znamo svoj cilj – vrhunske obrazovne mogućnosti, ali poznajemo i putove kojima možemo doći do njega – rekao je okupljenim ravnateljima zamjenik varaždinskog župana Milan Pavleković, dok je o detaljima i mogućnostima natječaja govorio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

Komentari