Registrirane vježbeničke tvrtke u sklopu provođenja EU projekta

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.02.2013. 15:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Strojarska i prometna škola Varaždin, Gospodarska škola Čakovec, Škola za cestovni promet Zagreb te Elektrotehnička i prometna škola Osijek od rujna 2012. godine  provode  projekt  „Inovativne  metode  u praktičnoj nastavi uvođenjem prijevozničke i logističke vježbeničke tvrtke - VTT-Firm".

Vrijednost projekta iznosi gotovo 96 tisuća eura, od čega 80% financira Europska unija kroz IV. komponentu IPA Programa u dijelu  namijenjenom  modernizaciji školskih kurikuluma, i ugovor s  Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Preostalih 20% financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njeni partneri, a projekt će se provoditi do kraja rujna ove godine.

Nabavljena su računala i odgovarajući programi za vođenje poslovanja virtualnih vježbeničkih tvrtki te su registrirane virtualne vježbeničke  tvrtke, po dvije u svakoj školi partneru – za prijevoz putnika i za prijevoz tereta, logistiku i špediciju.  

Pilot programom je predviđeno da se nastava praktične nastave za učenike trećih i četvrtih razreda za  zanimanja tehničar cestovnog prometa i tehničar za logistiku i špediciju odvija kroz rad vježbeničkih tvrtki.

Ovim projektom povezat će se sektor obrazovanja i sektor gospodarstva te stvoriti preduvjeti za harmonizaciju potreba gospodarstva i ponude radne snage na lokalnom tržištu rada.

Učenici će usvajati suvremena znanja, vještine i kompetencije koje prate razvoj novih znanja i tehnologija  koje tržište rada traži te na taj način poboljšati svoju zapošljivost i pomoći poslovnom rastu tvrtki u okruženju.

Komentari