Mladi rukometaši Varaždina krenuli s pripremama

Objavljeno: 03.09.2011. 12:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: RK Varaždin

Mladi rukometaši najmlađeg varaždinskog rukometnog kluba RK Varaždin počeli su s pripremama za novu sezonu regionalne lige koja počinje u listopadu.

Rukometaši rođeni 1999. godine i mlađi treniraju u sportskom centru TTS na Banfici ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16 do 18 sati.

Trenutno s licenciranim rukometnim trenerima Sinišom Lackovićem i Sinišom Kličekom radi 50-ak klinaca, no uskoro, od 12. rujna, kreću i treninzi u osnovnim školama u Varaždinskim Toplicama, Cestici i Jalžabetu pa se očekuje da će se klubu pridružiti još puno klinaca.

Predsjednik RK Varaždin Hrvoje Jembrih istaknuo je da je cilj najmlađeg varaždinskog rukometnog kluba rad s što je više moguće djece mlađih dobnih uzrasta, od 6 do 11 godina starosti.

- Kad sam ja počeo trenirati rukomet sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća u Varaždinu je bilo sedam rukometnih klubova i Varaždin je bio važno rukometno središte. Danas nažalost postoje samo dva kluba, mi i Varteks Di Caprio, što je utjecalo i na smanjenje broja djece koja se bave rukometom. Naš cilj je ponovno uzdići rukomet u Varaždinu na razinu koja je bila nekad, a to se može samo radom s klincima - ističe Jembrih.

Sredinom rujna mladi rukometaši Varaždina bit će domaćini i rukometnom turniru povodom druge godišnjice osnivanja kluba.

Treninzima RK Varaždina vaši klinci se još uvijek mogu priključiti. Više informacija možete dobiti upitom na e-mail [email protected] ili na broj telefona 091 260 1501.

Komentari