Sastanak

Saborski zastupnici iz Varaždinske županije upoznati s projektima općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 26.04.2016. 14:06

Zadnja izmjena: 26.04.2016. 14:07

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec predstavio je u utorak, na zajedničkom sastanku sa saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije, realizirane projekte u dosadašnjem dijelu mandata te projekte planirane za naredno razdoblje.

U dosadašnji tri godine mandata HNS-ovog načelnika Šameca kroz 14 projekata iz programa energetske učinkovitosti Ministarstva gospodarstva na području općine uloženo je više od 2 milijuna kuna. Riječ je o obnovi 11 javnih objekata u svim mjestima u općini, dva projekta rekonstrukcije javne rasvjete te ulaganju u Poduzetničku zonu Trnovec. U razvoj i obnovu prometne infrastrukture u suradnji sa ŽUC-om u protekle je tri godine uloženo 4,5 milijuna kuna dok je u suradnji s HEP-om, koju je načelnik okarakterizirao kao odličnu, uloženo 2,3 milijuna kuna.

Vodovod i kanalizacija

Što se tiče ulaganja u održavanje vodovodne i kanalizacijske mreže, kao i izgradnju kanalizacijske mreže i sustava u Trnovcu uloženo je više od 15 milijuna kuna. Hrvatske vode na području općine realizirale su projekte od pola milijuna kuna dok je u suradnji s Hrvatskim cestama na području općine uloženo 5,7 milijuna kuna.

Treba istaknuti i nabavku komunalne opreme, kanti za prikupljanje otpada i komunalnog vozila preko Fonda za energetsku učinkovitost i u suradnji s tvrtkom Čistoća ukupne vrijednosti gotovo 5 milijuna kuna. Kada se sve to zbroji ukupna ulaganja na području općine u protekle tri godine iznose više od 35 milijuna kuna. Ovom iznosu treba dodati i više od 6 milijuna kuna koji će se do kraja lipnja uložiti u dovršetak kanalizacijske mreže za mjesto Trnovec.

Načelnik Šamec okupljenim saborskim zastupnicima predstavio je i projekte za koje je već u potpunosti pripremljena dokumentacija. Riječ je o izgradnji Društvenog doma u Trnovcu te niz infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti gotovo 15 milijuna kuna.

Puni se proračun

Za veliki broj realiziranih projekata Šamec je zahvalio Županiji i županu Predragu Štromaru kao i Miloradu Batiniću koji se kao saborski zastupnik u prošlom mandatu angažirao na realizaciji pojedinih projekata. Sva ova ulaganja, kao i dobru situaciju u proračunu, prati i povoljno stanje kada je u pitanju nezaposlenost. Naime, općina i dalje ima jedan od najmanjih postotaka nezaposlenih, ne samo u Varaždinskoj županiji, već i na sjeveru Hrvatske.

Uz načelnika Šameca na sastanak su stigli saborski zastupnici HNS-a Božica Makar i Milorad Batinić te saborski zastupnik Narodne stranke – reformisti Radimir Čačić. Oni su se složili u ocjeni da je u Općini Trnovec Bartolovečki pripremljen veliki broj projekata i da se sada očekuju natječaji s državne razine.

Komentari