Sajam lova: Iz Gorskog kotara u Varaždin stigle delicije i folkloraši

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.10.2012. 10:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: eVarazdin.hr

Drugi dan 17. međunarodnog sajma lov, ribolov, priroda, turizam koji se u varaždinskoj Areni uz Dravu održava do nedjelje 14. listopada, obilježiti će niz sadržaja partnera sajma Gorskog kotara.

Tako će se na izložbenom prostoru Gorskog kotara od 11 do 19 sati  uz prigodne degustacije održati cjelodnevno predstavljanje svih sadržaja manifestacije Plodovi gorja (Dani jagoda, lavande i krumpira, malina, jabuke, bazge, borovnice i gljiva, ljekovitog bilja, krušaka i čabarskog sira, šljiva, bundeve), a posjetiocima će svoje običaje predstaviti  folklorna skupina Delnice i KUD „Zeleni Vir“.

Na štandu Industrije mesa Ivanec od 15 do 19 sati poznati TV kuhar Almo Čatlak pripremati će jela s njihovim proizvodima.

Kao i ranijih godina sajam nudi i niz  atraktivnih i edukativnih sadržaja. Tako posjetioci mogu razgledati nekoliko izložbi: tradicionalnu izložbu hrvatske divljači u prirodnom okruženju Muzeja Hrvatskog lovačkog saveza; izložbu  Velike zvijeri u Hrvatskoj Državnog zavoda za zaštitu prirode; izložbu Nacionalnog parka Risnjak; izložbu Kaštela Zrinski Broda na Kupi; te izložbu slika - pirografija Željka Streleca na temu Hrvatska divljač.

Od ove godine za djecu je ulaz besplatan, a cijena ostalih ulaznica za posjetitelje je kao i ranijih godina: odrasli 20 kuna, učenici, studenti i umirovljenici 10 kuna. 

Sajam je za posjetitelje otvoren do 9 do 19 sati, a u nedjelju 14. listopada do 17 sati.

Komentari