Sekeli gulaš za prste polizat! Tajna je u dobroj volji i dobrom društvu

Objavljeno: 19.09.2015. 16:42

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 08:45

Foto: Siniša Sović

Vidovečka Zeljarijada ne bi bila ništa bez specijaliteta od zelja, a upravo je na samom otvorenju manifestacije održano i natjecanje u kuhanju najboljeg zeljarskog kotlića.

Zeljarski kotlić zapravo je sekeli gulaš, a koja je tajna ovog jela pitali smo jednog od natjecatelja iz ekipe broj jedan, odnosno Udruge branitelja općine Vidovec.

- Danas smo skuhali sekeli gulaš, a da je doista najbolji možete vidjeti po tome što ga gotovo nema jer su nam posjetitelji sve pojeli. A tajne zapravo i nema, najvažnija je dobra volja i dobro društvo. Onda se sve dobro skuha - doznali smo od kuhara Ivana.

Osnovna namirnica, ujedno i najvažnija, je kiselo zelje. Zatim meso, pa vrijeme potrebno da se jelo skuha.

- Od mesa stavljamo svinjetinu, kobasice i špek. Luk se prvo dinsta oko sat i pol vremena, a posebno se kuha zelje i posebno se dinsta meso. Kad je sve gotovo, onda se spaja u jednom velikom kotlu poput ovog i imate pravu delikatesu - doznali smo od kuhara Ivana iz ekipe Udruge branitelja općine Vidovec.

Da ne bi sve ostalo na riječima, suci su isprobali sve zeljarske kotliće i u konkurenciji između osam ekipa, odabrali najbolje, ekipu pod brojem jedan Udrugu branitelja općine Vidovec.

Komentari