Shito ryu karate do klub Ivanec: Seminar u Ludbregu i turnir u Rasinji

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.05.2013. 13:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Shito ryu karate do klub Ivanec od 3. do 5. svibnja u Ludbregu je sudjelovao na seminaru pod vodstvom majstora Shoko Sato-a, 8° dan WSKF-a i tehničkog mentora Bogdana Lipića, 7° dan.

Seminar je bio međunarodnog karaktera te su, osim sudionika iz Hrvatske, nazočili i majstori i učenici iz Slovenije, Austrije i Srbije.

Sudionici seminara imali su prilku učiti od vrhunskog majstora te su za svoje sudjelovanje dobili i certifikat. Posebno iznenađenje na seminaru bio je dolazak saborskog zastupnika te nositelja crnog pojasa Veljka Kajtazija, koji je tom prilikom najavio povratak aktivnom treniranju karatea nakon stanke od 2 godine.

Sljedeći posjet i seminar sensei-a Sata dogovoren je za travanj 2014. godine, a ponovni susret s njim predviđen je za rujan ove godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Shito ryu karate do klub Ivanec inače nastavlja s pripremama za SP, te najavljuju Međunarodni otvoreni Shito ryu karate do turnir, koji će klub organizirati 22. lipnja u Ivancu.

Osim na seminaru u Ludbregu, članovi Shito ryu karate do kluba su 1. svibnja sudjelovali na turniru u Rasinji u organizaciji Karate kluba "Samurai" Križevci. Od članova kluba na turniru su sudjelovali Emir Pretnar, kao glavni sudac turnira, te reprezentativka Lucija Petak koja je nastupala u borbama 17+, ali u zanimljivom društvu.

Naime nastupala je u muškoj konkurenciji, te je u takvom društvu ostvarila izuzetan uspjeh. Osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju i time pokazala da je u uzlaznoj formi.

Drugi reprezentativac iz kluba, Filip Grbešić, zbog bolest nije sudjelovao na turniru.

Komentari