Škola mladih filatelista u Trakošćanu promotor turizma Varaždinske županije

Objavljeno: 04.10.2015. 13:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači predstavljen je program jubilarne X. Škole mladih filatelista naziva “Trakošćan 2015“ koja će se održati od 9. do 11. listopada u Trakošćanu...

U ovom trodnevnom programu mladi filatelisti s područja Varaždinske, ali i drugih županija imat će priliku predstaviti svoje radove, ali i naučiti još mnogo od stručnjaka.

Iznimnu važnost i značaj ovog događaja, kako za sam kraj i općinu Bednju tako i za Varaždinsku županiju, predstavio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Varaždinska županija već dugi niz godina podupire ovu manifestaciju koja nam je veoma bitna, prvenstveno zbog dva važna razloga. Kroz filateliju mladi uče o povijesti, jeziku, baštini i identitetu svojeg kraja, a s druge je strane bitno što se ova škola održava u jednoj našoj općini Bednji, koja je nažalost, također suočena s odlaskom velikog broja mladih, pa je stoga izuzetno važno da im se upravo kroz ovakve sadržaje pruži mogućnost edukacije i sudjelovanja – naglasio je zamjenik župana Kišić.

Predsjednik Kluba mladih filatelista iz Trakošćana Dino Murić predstavio je ovogodišnji program, koji dobiva i međunarodni karakter. Naime, osim naših sudionika, sudjelovat će i filatelisti iz susjednih zemalja, iz Slovenije, Slovačke i Mađarske.

Osim samih radionica, u sklopu X. Škole održat će se i mnogo zanimljivih sadržaja. Tako će u petak, 9. listopada u 17 sati biti svečano otvorenje Nacionalne filatelističke izložbe mladih s međunarodnim sudjelovanjem, dok će se drugi dan održati škola mladih filatelista.

Ove godine škola će biti u četiri dobne skupine - predškolski uzrast, početnici, napredni i eksperti. Osim radionica, održat će se i zabavni programi - Vilinska bajka, roštiljada, glazbeni program, kestenijada, te još mnoštvo zanimljivih događaja. Nedjelja je rezervirana za širu javnost i sve zainteresirane te razgledavanje izložbe.

- Škola filatelije iz godine u godine je sve veći ambasador turizma Varaždinske županije, stoga zahvaljujemo na pomoći Županiji, Općini Bednja i ostalim sponzorima bez kojih bi ova manifestacija bila teško izvediva - istaknuo je predsjednik Kluba Dino Murić.

Spomenuta škola velika je promocija i samog Trakošćana, ali i općine Bednje upravo zato jer je zamijećen i znatan porast turista u vrijeme njena održavanja, što je svakako pozitivno, istaknuto je na predstavljanju programa.

Na predstavljanju programa sudjelovali su i načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović te član Upravnog odbora filatelističkog društva Milan Pavleković.

Komentari